Maia Sandu s-a întâlnit cu delegația UE la Comitetul Parlamentar de Asociere R. Moldova - Uniunea Europeană

  • 03 Noiembrie 2022 08:35
Maia Sandu s-a întâlnit cu delegația UE la Comitetul Parlamentar de Asociere R. Moldova - Uniunea Europeană

Șefa statului s-a întâlnit ieri, 2 noiembrie, cu delegația UE la Comitetul Parlamentar de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană, condusă de președintele delegației, Siegfried Mureșan. Președintele Maia Sandu a discutat cu membrii delegației despre agenda europeană a țării, despre acțiunile întreprinse de autorități pentru a îndeplini condițiile formulate de Comisia Europeană și despre necesitatea de a stabili următorii pași.

Serviciul prezidențial de presă a relatat că șefa statului a vorbit despre eforturile de reformare a justiției, reușitele și obstacolele în calea acestei reforme. Discuția s-a axat și pe criza energetică și necesitățile imediate ale Moldovei pentru a face față acestei crize, dar și pe planurile pe termen mediu pentru asigurarea securității energetice a țării.

Președintele Maia Sandu le-a mulțumit partenerilor de la Bruxelles pentru suportul acordat R. Moldova în obținerea statutului de țară candidată la aderare în UE și pentru sprijinul financiar din ultimele luni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
32,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:2,57 m/s
Mon
27
Tue
28
Wed
30
Thu
31
Fri
31
Arhivă Radio Chișinău