Maia Sandu: Rusia încearcă să-și pună la Chișinău o guvernare prorusă

  • 30 Martie 2023 09:09
Maia Sandu: Rusia încearcă să-și pună la Chișinău o guvernare prorusă

Grație rezistenței armatei ucrainene, nu există pericole militare la adresa Republicii Moldova. O spune președinta Maia Sandu, potrivit căreia acum Ucraina reprezintă un scut pentru liniștea și securitatea Republicii Moldova. În același timp, potrivit șefei statului, Rusia nu renunță la ideea preluării puterii în Republica Moldova și acționează prin diferite elemente ale războiului hibrid pentru a-și instala o guvernare obedientă la Chișinău, notează IPN.

Președinta Maia Sandu spune că, grație eroismului armatei ucrainene, linia frontului este acum departe de frontiera moldo-ucraineană, iar pericolul implicării Republicii Moldova în război este minim. În lipsa unui pericol militar iminent, Republica Moldova se confruntă cu elementele unui război hibrid, spune șefa statului.

„Sunt încercări din partea Federației Ruse de a submina guvernarea, de a răsturna guvernarea și avem mai multe probe în acest sens. Rusia încearcă să-și pună la Chișinău o guvernare prorusă, astfel încât să poată să folosească Republica Moldova inclusiv împotriva Ucrainei, așa cum face în cazul Belarusului. Am auzit declarațiile de la Kremlin precum că vor amplasa arme nucleare pe teritoriul Belarus. Exact asta își dorește Rusia și în cazul Republicii Moldova, doar că astăzi Republica Moldova are o guvernare independentă care lucrează pentru binele cetățenilor și de aceea nu poate fi folosită, așa cum ar fi fost folosită o guvernare prorusă”, a spus Maia Sandu în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău