Maia Sandu respinge acuzațiile aduse la adresa consilierului său Ala Nemerenco

  • 08 Februarie 2021 16:15
Maia Sandu respinge acuzațiile aduse la adresa consilierului său Ala Nemerenco

Maia Sandu respinge acuzațiile socialiștilor aduse la adresa consilierului său prezidențial în domeniu sănătății, Ala Nemerenco, inclusiv despre averea pe care aceasta ar ascunde-o în România. Președintele a spus că Ala Nemerenco este o persoană integră, o persoană care a luptat și va continua să lupte cu corupția din sistemul medical. Comentariile au fost oferite în cadrul unei conferințe de presă, transmite IPN.

„Doamna Nemereco a transmis, cât a fost ministru al sănătății și protecției sociale, nenumărate informații, dovezi la Centrul Național Anticorupție, despre schemele de corupție pe care le-a descoperit, în special în procesele de achiziție pe domeniul medical. Nu vedem niciun rezultat pe aceste scheme, dar vedem acum niște atacuri la adresa ei, anume pentru că sunt speriați de acest lucru”, a declarat Maia Sandu, subliniind necesitatea combaterii dezinformării.

Maia Sandu a menționat că va insista ca toate informațiile cu referire la corupția din sistemul sănătății să fie investigate și cei implicați să fie sancționați, „nu să fie ținuți în funcții de răspundere și să continue să fure cu sutele de milioane din achizițiile publice, astfel privând cetățenii de medicamente de calitate, de echipamente care ar putea să le salveze viețile”.

Anterior, într-o conferință de presă, deputații Partidului Socialiștilor au solicitat Alei Nemerenco să-și prezinte demisia din funcția de consilier prezidențial. De asemenea, parlamentarii au solicitat Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să anuleze ordinul prin care Alei Nemerenco i-a fost eliberată diploma de master. Deputata Alla Darovannaia a menționat că a primit informații că Ala Nemerenco, precum și alți șase cetățeni ai Republicii Moldova, au primit o diplomă de master la Universitatea de Stat de Medicină și Farmaceutică fără examene de admitere, „fără a participa la cursuri și fără a apăra o teză de master – în baza ordinului Ministerului Sănătății”. Deputații socialiști au declarat că, dacă Ministerul le ignoră apelul, atunci vor apela la Procuratura Generală.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:5,14 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău