Maia Sandu: Reforma justiției va continua în pofida rezistenței din sistem

  • 14 Noiembrie 2023 08:35
Maia Sandu: Reforma justiției va continua în pofida rezistenței din sistem

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că nu este mulțumită de modul în care decurge reforma justiției, dar afirmă că aceasta oricum va continua, în pofida rezistenței din sistem, relatează Moldova 1.

„Noi cu toții ne dorim și ne-am dorit să vedem mai repede să se întâmple lucrurile, să se facă ordine și să scăpăm de oamenii care au comis ilegalități, care au luat mită și care rămân în sistem. Ei discreditează sistemul și discreditează justiția în general. Era clar că nu va fi o reformă simplă și că va dura mai mult. Se putea, probabil, ajunge la un pas mai rapid al acestor reforme dacă aveam mai mult sprijin din interiorul sistemului. Din păcate până acum vedem doar rezistență în sistem, dar nu e târziu pentru oamenii onești și corecți care țin la profesia lor, la imaginea lor, la imaginea sistemului. Nu o să ne oprim oricât de mare ar fi rezistența”, a declarat șefa statutului în emisiunea „360 de grade”.

Pe 8 noiembrie, Comisia Europeană a recomandat deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina și Republica Moldova odată ce îndeplinesc toate condițiile puse de anul trecut, când au primit statutul de state candidate. Din cele nouă precondiții, țaa noastră a îndeplinit șase, constată raportul Comisiei. Astfel, Republica Moldova mai are restanțe la capitolul general al reformei justiției, luptei cu corupția și deoligarhizare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău