Maia Sandu răspunde criticilor la adresa programului Executivului: „Noi nu ascundem faptul că nu este foarte clar care e perioada acestei guvernări”

  • 28 Iunie 2019 10:30
Maia Sandu răspunde criticilor la adresa programului Executivului: „Noi nu ascundem faptul că nu este foarte clar care e perioada acestei guvernări”

Premierul Maia Sandu a răspuns, în cadrul unui interviu pentru Radio România Chișinău, criticilor la adresa programului Executivului.

Acestea au venit inclusiv de la deputatul PD, Sergiu Sârbu care susține că acesta ar fi fost scris după ce a fost semnalată lipsa acestuia. De asemenea, el a sugerat că prezentarea programului doar pentru un an de zile ar însemna că actuala guvernare se așteaptă la alegeri anticipate. 

În replică, Maia Sandu a spus că acest program a fost elaborat și aprobat în condiții deosebite. „Noi nu ascundem faptul că nu este foarte clar care e perioada acestei guvernări și cred că nicio guvernare nu poate fi sigură dacă va rezista patru ani sau nu. Deci, noi suntem sinceri. Programul a fost elaborat și aprobat în condiții deosebite. Dl. Sârbu ar trebui să-și amintească că ei au fost cei care au creat aceste condiții în care noi discutam despre program, iar ei încercau să ne scoată din clădirea Parlamentului, mințind că acolo sunt bombe și alte chestii. Deci, a fost cumva elaborat programul în situația în care noi eram sub asediu. Cădirea Parlamentului era sub asediu”, a declarat premierul. 

Ea a mai menționat că în planul de acțiuni ale Guvernului, lucrurile vor fi mult mai detaliate și se vor regăsi mai multe domenii care nu sunt în program. De asemenea, potrivit prim-ministrului, acesta va porni de la implementarea Acordului de Asociere cu UE. „Fiecare Guvern își aprobă un plan de acțiuni pentru un an de zile și cu siguranță în momentul în care ajungem cu bine la sfârșitul acestui an vom elabora următorul plan de acțiuni cu angajamente față de cetățeni și partenerii externi. Chiar și pentru zece ani de zile am avea de lucru. Nu cred că cineva trebuie să-și facă griji de durata acestei guvernări pornind de la durata planului”, a afirmat Maia Sandu. 

Interviul integral cu premierul Maia sandu va fi difuzat la Radio România Chișinău după buletinul de știri de la ora 11:00, precum și va fi publicat în format video pe site-ul radiochisinau.md. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:6,17 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău