Maia Sandu: R. Moldova are nevoie de o armată bine dotată, asigurată cu tehnică performantă, care să răspundă provocărilor și așteptărilor societății

  • 02 Septembrie 2021 10:57
Maia Sandu: R. Moldova are nevoie de o armată bine dotată, asigurată cu tehnică performantă, care să răspundă provocărilor și așteptărilor societății

Republica Moldova are nevoie de o armată bine dotată, asigurată cu tehnică performantă, care să răspundă provocărilor și așteptărilor societății, a declarat președinta Maia Sandu, comandant suprem al Forțelor Armate, în cadrul ceremoniei dedicate marcării a 30 de ani de la crearea Armatei Naționale.Atât șefa statului, cât și ministrul Apărării, Anatol Nosatîi, au subliniat necesitatea continuării reformelor pentru modernizarea Armatei Naționale, remarcând rolul acesteia, în asigurarea independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova. Totodată, a fost evidențiată participarea militarilor moldoveni la înlăturarea consecințelor calamităților naturale, dar și la misiunile internaționale de menținere a păcii. În cadrul ceremoniei, batalionului 2 de menținere a păcii i-a fost conferit ordinul „Credință Patriei”, clasa I. De asemenea, mai mulți militari au fost decorați.

Atât șefa statului, cât și ministrul Apărării, Anatol Nosatîi, au subliniat necesitatea continuării reformelor pentru modernizarea Armatei Naționale, remarcând rolul acesteia, în asigurarea independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova. Totodată, a fost evidențiată participarea militarilor moldoveni la înlăturarea consecințelor calamităților naturale, dar și la misiunile internaționale de menținere a păcii.

În cadrul ceremoniei, batalionului 2 de menținere a păcii i-a fost conferit ordinul „Credință Patriei”, clasa I. De asemenea, mai mulți militari au fost decorați.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:5,66 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău