Maia Sandu, premiată la Timișoara. Este prima laureată a celei mai înalte distincții a orașului

  • 09 Ianuarie 09:22
Maia Sandu, premiată la Timișoara. Este prima laureată a celei mai înalte distincții a orașului

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, va primi, sâmbătă, Premiul „Timișoara Pentru Valori Europene” acordat de Municipiul Timișoara, relatează Radio Timițoara.

Premiul a fost înființat pentru a onora personalități recunoscute pe plan internațional care promovează sau apără valorile europene în interiorul și în afara Uniunii Europene, menționează Radio Timișoara.

Maia Sandu este prima laureată a celei mai înalte distincții instituite anul acesta de Municipiul Timișoara, a anunțat Biroul de presă al Primăriei.

Primarul municipiului Timișoara, Dominic Fritz, preciza, recent, că premiul este în valoare de 30.000 de euro, fiind susținut din contribuții ale unor companii timișorene.

Ceremonia de decernare a premiului are loc la Cinema Timiș, unde Maia Sandu “va rosti un discurs despre Europa și valorile care ne definesc”, mai precizează municipalitatea.

Juriul care a desemnat-o pe Maia Sandu ca primă laureată a premiului este format din personalități marcante din țară și din diaspora, care promovează valorile europene: Mircea Cărtărescu (București), scriitor; Iulia Motoc (Haga), judecător al Curții Penale Internaționale; Cristian Măcelaru (Koln), director muzical al Orchestrei Naționale a Franței; Simona Miculescu (Paris), Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar, Delegat Permanent al României pe lângă UNESCO; Anca Miruna Lăzărescu (Munchen), regizoare și scenaristă; Adriana Babeți (Timișoara), scriitoare și critic literar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Tue
22
Wed
25
Thu
24
Fri
20
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău