Maia Sandu pledează pentru implicarea diasporei în politică

  • 09 Februarie 2017 11:55
Maia Sandu pledează pentru implicarea diasporei în politică

Partidul Acțiune și Solidaritate și-a anunțat intenția de a constitui Asociația Diasporei PAS.

Pe contul său de Facebook, liderul formațiunii Maia Sandu îndeamnă cetățenii din diasporă care împărtășesc valorile PAS să completeze formularul online de înregistrare în partid până pe 20 martie 2017.

Potrivit Maiei Sandu, sărăcia, lipsa locurilor de muncă bine plătite și a oportunităților de studii de calitate, mediul nefavorabil de afaceri, pierderea încrederii în capacitatea statului de a le oferi siguranță și un viitor mai bun copiilor lor sunt motivele pentru care cetățenii Republicii Moldova aleg să plece de acasă.

Liderul PAS mai spune că în campania electorală a primit sute de mesaje de la oameni care spuneau că vor să se întoarcă în Republica Moldova și să fie alături de familiile lor. Dar, pentru ca acest lucru să se întâmple, cetățenii noștri din diasporă trebuie să poată participa la viața politică a țării, susține Maia Sandu.

Amintim că în turul doi al alegerilor prezidențiale Maia Sandu a obținut peste 86% în secțiile de vot deschise peste hotare fiind votată de mai mult de 119 mii de alegători din totalul celor 138 de mii care și-au exercitat dreptul la vot.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău