Maia Sandu: Planul de recuperare economică al UE pentru R.Moldova va fi realizat în strânsă cooperare cu statele membre ale Uniunii Europene și instituțiile financiare internaționale

  • 02 Iunie 2021 17:15
Maia Sandu: Planul de recuperare economică al UE pentru R.Moldova va fi realizat în strânsă cooperare cu statele membre ale Uniunii Europene și instituțiile financiare internaționale

Președintele Maia Sandu a salutat decizia Comisiei Europene de a aproba un plan de recuperare economică pentru R. Moldova care prevede un program de intervenții și investiții în sumă totală de până la 600 de milioane de euro.

Maia Sandu a menționat că planul va fi realizat în perioada 2021-2024, în strânsă cooperare cu statele membre ale Uniunii Europene și instituțiile financiare internaționale, prin intermediul Echipei Europa și cu participarea investitorilor privați.
 
„Planul se va axa pe cinci piloni: managementul finanțelor publice și guvernanță economică; economie competitivă, comerț și ÎMM-uri; infrastructură; educație și angajare pe piața muncii; și reforma statului de drept și a justiției. În același timp, fondurile anunțate - cele până la 600 de milioane de euro - vor fi oferite în baza unor condiționalități stricte convenite de Uniunea Europeană și Republica Moldova. Apreciez efortul Comisiei Europene, în special al Președintei Ursula von der Leyen și al Comisarului pentru vecinătate și extindere, Oliver Varhelyi și al echipei sale, pentru finalizarea rapidă a acestui plan”, a subliniat președintele. 
 
Menționăm că președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că acest plan de redresare economică pentru Republica Moldova reprezintă un efort fără precedent.

Republica Moldova se află la o răscruce de drumuri. Planul de redresare economică al UE constituie un efort fără precedent pentru a ajuta țara pe drumul său spre redresare și pentru a conduce o agendă ambițioasă de reforme, în interesul cetățenilor săi. În cele din urmă, acest plan ilustrează forța asocierii noastre și solidaritatea de a lupta împreună cu pandemia COVID-19”, a afirmat președinta Comisiei Europene. 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău