Maia Sandu: PAS va încerca să îmbunătățească viața cetățenilor indiferent de consecințele politice asupra sa

  • 11 Mai 2020 08:15
Maia Sandu: PAS va încerca să îmbunătățească viața cetățenilor indiferent de consecințele politice asupra sa

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, consideră că Guvernul actual este unul „incapabil și iresponsabil” care nu a știut să administreze situația crizei sanitare și din cauza aceasta s-a ajuns la un număr foarte mare de infectări în sistemul medical și nu doar. Dacă lucrurile vor continua în același fel, se poate ajunge la o criză în toate domeniile. De aceea, PAS va încerca să îmbunătățească viața cetățenilor indiferent de consecințele politice pentru PAS pe termen mediu și lung, lucru care depinde, însă, și de deputați din Parlament. Declarații în acest sens au fost făcute de lidera PAS, într-un live pe Facebook, transmite IPN.

„Și aici este o situație foarte grea pentru noi. Să încercăm să numim un Guvern mai bun pentru cetățeni, asumându-ne toate riscurile politice și de imagine, inclusiv riscurile electorale mai departe sau să lăsăm lucrurile așa cum sunt? Eu cred că dacă suntem sinceri cu noi, trebuie să încercăm să îmbunătățim viața cetățenilor, indiferent de consecințele politice pentru noi pe termen mediu și lung. Și asta o să încercăm să facem. Acum, evident, depinde și de alți deputați din Parlament”, a declarat Maia Sandu.

Potrivit liderei PAS, în situația în care își propune numirea unui nou Guvern există riscuri mari pentru partid. „Dacă lăsăm acest Guvern, ne-am convins cu toții și mai ales, dacă rămâne, o să ne convingem cu toții, cât de urâtă va fi situația. Și situația va fi urâtă pentru cetățeni, nu pentru guvernanți, că ei întotdeauna au cu ce se descurca”, a conchis lidera PAS.

În altă ordine de idei Maia Sandu a menționat că la alegerile prezidențiale din toamnă optează pentru un candidat comun de dreapta, dar pentru unul care are cele mai mari șanse. Însă, spune lidera PAS, multe dintre partidele de dreapta deja și-au anunțat candidații, inclusiv liderul Platformei DA Andrei Năstase. „Noi vrem să câștigăm aceste alegeri prezidențiale și să-l debarcăm pe Igor Dodon de la putere pentru că doar așa putem să tăiem capul sistemului mafiot. Pentru asta trebuie să mergem în aceste alegeri cu candidatul care ale cele mai mari șanse”, a declarat Maia Sandu.

În live-ul citat, din seara de 10 mai, lidera PAS a oferit o variantă de răspuns la întrebarea pe care Agenția IPN a scos-o în titlul analizei din 9 mai „Va reveni oare Maia Sandu la funcția de prim-ministru?

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău