Maia Sandu: PAS nu va face coaliție cu PDM; Andrian Candu: Sper că vom reuși să găsim un compromis în anul 2018

  • 04 Octombrie 2017 22:00
Maia Sandu: PAS nu va face coaliție cu PDM; Andrian Candu: Sper că vom reuși să găsim un compromis în anul 2018 Sursa imaginii: Diez.md

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) refuză categoric orice oferta a Partidului Democrat din Moldova (PDM) pentru o eventuală coaliție post electorală. Declarații în acest sens au fost făcute de lidera formațiunii, Maia Sandu, într-o emisiune la postul public de televiziune Moldova1, unde s-a confruntat cu președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Mai mult, Maia Sandu s-a arătat convinsă că, după alegeri, PAS va reuși să formeze în viitorul Parlament o forță capabilă să dezvolte propriile politici de redresare a Republicii Moldova din criză.

Întrebată de președintele Andrian Candu dacă ar face o coaliție cu PDM, Maia Sandu a declarat că nu va accepta o asemenea coaliție și a menționat că „democrații ar fi la fel de toxici ca socialiștii”.

„PAS nu va face coaliție cu PDM nici până la alegeri și nici după. PDM este un partid de stânga, împărtășiți aceeași ideologie cu Igor Dodon. Dumneavoastră nu aveți nicio treabă cu valorile europene, o să faceți în continuare coaliții cu socialiștii cu care ați votat sistemul mixt, cu care ați făcut campanie electorală. Sunteți un pericol pentru procesul de integrare europeană a Republicii Moldova”, a spus Maia Sandu.

„PD întotdeauna a făcut coaliție cu partidele de dreapta și a ajutat la formarea acestor coaliții(...) Sper că vom reuși să găsim un compromis în anul 2018, după alegeri. Închipuiți-vă că în viitorul Parlament sunt trei partide care au reușit să treacă pragul: sunt socialiștii, e PAS și PDM. De noi o să depindă să găsim un anumit compromis astfel încât să formăm un guvern pro-european și să țin departe socialișii, să nu întoarcem țara spre Moscova și să păstrăm tot ce înseamnă cursul de integrare europeană”, a declarat în replică Andrian Candu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău