Maia Sandu participă la Summitul Comunității Politice din Marea Britanie. În marja sesiunii plenare va avea loc o reuniune a grupului de coordonare pentru R. Moldova

  • 18 Iulie 08:17
Maia Sandu participă la Summitul Comunității Politice din Marea Britanie. În marja sesiunii plenare va avea loc o reuniune a grupului de coordonare pentru R. Moldova

Președinta Maia Sandu se află în Marea Britanie unde va participa astăzi, 18 iulie, la la summitul Comunității Politice Europene, găzduit de Prim-ministrul britanic, Keir Starmer.

În marja sesiunii plenare este programată o întâlnire informală a Grupului de Coordonare pentru Republica Moldova. Membrii grupului, din care fac parte liderii din România, Franța, Germania, Marea Britanie, Polonia, Uniunea Europeană, alături de Republica Moldova, vor discuta aspecte referitoare la reziliența Chișinăului în fața multiplelor amenințări curente, scrie Calea Europeană.

Potrivit președinției Republicii Moldova, în cadrul summitului, Maia Sandu va avea întrevederi cu mai mulți președinți și prim-miniștri europeni cu care va discuta despre pace și securitatea țării, dezvoltarea economică și integrarea europeană.  

Lucrările summitului includ grupuri de lucru pe subiecte precum apărarea democrației, migrație, energia și conectivitatea. Șefa statului va prezida, alături de Președintele Franței, Emmanuel Macron, un grup de lucru la care vor participa liderii mai multor țări și organizații internaționale și în cadrul căruia va fi discutat subiectul privind apărarea democrației. 

Comunitatea Politică Europeană reprezintă o platformă cheie de discuții între țările europene despre pace și securitate pe continent, dar și despre alte probleme comune. Republica Moldova a fost gazda celui de-al doilea summit al Comunității Politice Europene la 1 iunie 2023. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
1,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
6
Sun
9
Mon
10
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău