Maia Sandu nu a invitat-o pe Laura Codruța Kövesi pentru a ocupa funcția de procuror general al R.Moldova, dar i-a comunicat că vrea să aibă o discuție

  • 01 Iulie 2019 16:31
Maia Sandu nu a invitat-o pe Laura Codruța Kövesi pentru a ocupa funcția de procuror general al R.Moldova, dar i-a comunicat că vrea să aibă o discuție

Premierul Maia Sandu nu a invitat-o pe Laura Codruța Kövesi pentru a ocupa funcția de procuror general al R.Moldova, dar i-a comunicat că vrea să aibă o discuție.

Astfel, Maia Sandu a precizat că dorește să aibă o discuție cu fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție (DNA) a României „pentru a înțelege mai bine cum trebuie promovate reformele în domeniul justiției și luptei împotriva corupției”. „Nu am încă un răspuns final de la ea, dar sunt sigură că o să se întâmple o asemenea întâlnire”.

Menționăm că premierul i-a solicitat demisia procurorului general, Eduard Harunjen, după o investigație realizată de Rise Moldova în care se spune că mai mulți oponenți ai fostei guvernări au fost interceptați. Eduard Harunjen a declarat că nu are de gând să demisioneze.

Amintim că recent deputatul Blocului ACUM și președintele Comisiei pentru politică externă și integrare europeană din Parlamentul Republicii Moldova, Iurie Reniță, a declarat că își dorește ca Laura Codruța Kövesi să fie procuror general al R.Moldova, iar Maia Sandu i-ar fi adresat mesaje în acest sens.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,12 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău