Maia Sandu: Noi nu avem nimic împotriva rușilor, ci împotriva tancurilor rusești

  • 01 Martie 11:49
Maia Sandu: Noi nu avem nimic împotriva rușilor, ci împotriva tancurilor rusești

Republica Moldova nu „se rupe” de Rusia, dar de „Rusia agresivă”, susține șefa statului, Maia Sandu. Președinta a spus că Chișinăul își dorește să vadă o Rusie pașnică și democratică” în viitorul apropiat, pentru a putea construi „relații bune” cu această țară, care a invadat militar, acum doi ani, Ucraina. „Noi nu avem nimic împotriva rușilor, noi avem împotriva tancurilor rusești”, a precizat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră”, de la Jurnal TV.

„Vreau să fie foarte clar, noi nu avem nimic împotriva rușilor, noi avem împotriva tancurilor rusești. Noi nu avem ceva împotriva lor, noi vrem doar ca Federația Rusă, ca și alte state, să respecte Republica Moldova, să respecte alegerea cetățenilor Republicii Moldova. Noi suntem o țară democratică, încă trebuie să mai consolidăm această democrație, dar oamenii decid ce fac, unde merg, cu cine cooperează”, a declarat Maia Sandu.

Șefa statului a fost întrebată, inclusiv, când Moldova va ieși din Comunitatea Statelor Independente (CSI) și dacă Chișinăul „face suficient de mult pentru a se rupe de Federația Rusă”. „Cât mai durează chinul cu organizația asta? Când scăpăm de CSI-ul acesta al lui Putin?”, a fost întrebată șefa statului.

„În primul rând, noi nu ne rupem de Rusia, noi ne rupem de Rusia agresivă. Noi ne dorim să vedem o Rusie pașnică într-un viitor apropiat și democratică și să avem relații bune. Noi ne dorim relații bune cu toate statele. Ca să fie foarte clar, acum ne rupem de Rusia agresivă și este alegerea lor, pentru că s-a ajuns aici”, a declarat Maia Sandu.

În ceea ce privește ieșirea țării noastre din acordurile semnate pe platforma CSI, șefa statului a declarat: „Aceste acorduri se examinează prin prisma interesului cetățenilor Republicii Moldova. Anumite acorduri care nu sunt în interesul Republicii Moldova sunt întrerupte, altele, dacă mai reprezintă niște beneficii – nu. În toate acțiunile pe care le facem, pornim de la interesul cetățenilor”, scrie News Maker.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,52
Cer senin
Umiditate:11 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
14
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău