Maia Sandu, mesaj pentru liderii Comunității Politice Europene: „Dragi prieteni, vă așteptăm la Chișinău!”

  • 07 Octombrie 2022 08:51
Maia Sandu, mesaj pentru liderii Comunității Politice Europene: „Dragi prieteni, vă așteptăm la Chișinău!”

Cel de-al doilea summit al Comunității Politice Europene va avea loc primăvara viitoare în Republica Moldova, prilej cu care președintele Maia Sandu a transmis un mesaj pe pagina de Facebook.

„Propunerea de a găzdui reuniunea celor 44 lideri ai statelor și regiunilor din Europa în țara noastră accentuează sprijinul univoc al partenerilor noștri pentru parcursul și viitorul european al Moldovei.

El reflectă de asemenea caracterul pragmatic și orientat spre rezultat, pe care dorim să-l conferim Comunității Politice Europene create astăzi.

Dragi prieteni, vă așteptăm la Chișinău!”, a scris Maia Sandu.

Prima reuniune a Comunității Politice Europene a avut loc joi, la Praga, și a constituit o platformă de dialog politic, care a reunit cele 27 de state membre ale Uniunii Europene și 17 parteneri europeni (partenerii din Balcanii de Vest, Ucraina, Republica Moldova, Georgia, Armenia, Azerbaidjan, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Turcia, Islanda, Regatul Norvegiei, Confederația Elvețiană și Principatul Liechtenstein).

Reuniunea a reprezentat un prilej de promovare a cooperării cu privire la teme de interes comun, în vederea consolidării securității, stabilității și prosperității pe întreg continentul european, fără ca acest cadru să constituie o alternativă la procesul de extindere a Uniunii Europene, a transmis Președinția României înainte de eveniment.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău