Maia Sandu, mesaj de Ziua Mondială a Refugiatului: „Prin grijă și înțelegere față de cei mai necăjiți decât noi ne manifestăm cea mai puternică latură a umanității”

  • 21 Iunie 2023 08:10
Maia Sandu, mesaj de Ziua Mondială a Refugiatului: „Prin grijă și înțelegere față de cei mai necăjiți decât noi ne manifestăm cea mai puternică latură a umanității”

Președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj de Ziua Mondială a Refugiatului, marcată la 20 iunie, subliniind că din februarie 2022 această zi a căpătat pentru țara noastră o semnificație aparte.

De la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, hotarele Republicii Moldova au fost traversate de peste un milion de refugiați ucraineni, iar zeci de mii au rămas să caute adăpost și să se ascundă de război în țara noastră. Șefa statului a mai spus că refugiații ucraineni au găsit în Moldova speranță, solidaritate și empatie, iar moldovenii și-au deschis casele pentru cei rămași fără casă.

„Azi i-am onorat pe toți refugiații care și-au părăsit țara din cauza războaielor, persecuțiilor, violențelor la un eveniment organizat la Liceul Teoretic „Vasile Suhomlinski”, din orașul Edineț. Aici 11 copii ucraineni merg la școală alături de copiii moldoveni și, alături de familiile lor, sunt membri importanți ai comunității locale. Prin grijă și înțelegere față de cei mai necăjiți decât noi ne manifestăm cea mai puternică latură a umanității. O comunitate este cu atât mai puternică cu cât membrii ei se îngrijesc unii de alții”, a declarat șefa statului.

Președinta a menționat că Republica Moldova va continua să-și ajute vecinii ucraineni, să integreze refugiații în viața socială și economică a țării noastre și să le ofere siguranță. „Abia așteptăm ziua când Ucraina își va elibera țara și refugiații se vor putea întoarce liniștiți acasă, unde va domni pacea și unde vor fi liberi să-și reconstruiască țara”, a conchis șefa statului. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău