Maia Sandu, mesaj către lucrătorii medicali: Nu mai sunteți singuri în fața urgiei

  • 30 Decembrie 2020 18:26
Maia Sandu, mesaj către lucrătorii medicali: Nu mai sunteți singuri în fața urgiei

Președintele Maia Sandu susține că, în anul care vine, va face totul ca acesta să fie mai ușor pentru lucrătorii medicali. În calitate de președinte, va înainta inițiative menite să sprijine și să protejeze lucrătorii medicali și va propune politici motivaționale, ca să convingă medici să rămână acasă. „Nu mai sunteți singuri în fața urgiei. Aveți în persoana mea și a echipei mele aliați de nădejde”, a declarat Maia Sandu într-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook.

Potrivit Maiei Sandu, Moldova are mare nevoie de medici, iar ea, împreună cu echipa, vor face tot posibilul ca și ei să vrea să trăiască și să muncească acasă și să se simtă în siguranță.

Președintele a menționat că în 2020 pandemia a căzut povară grea pe umerii medicilor din Moldova, dar chiar și așa, ei în fiecare zi aleg să vină la muncă obosiți, echipați insuficient, riscând cu propria viață. Lucrătorii medicali au ales să-și facă munca în fiecare zi și să salveze vieți omenești, chiar dacă au fost momente când povara era prea grea sau devenea obositoare munca cu pacienții.

„Dragi medici, asistenți medicali, felceri, farmaciști, infirmieri și alt personal care stați la straja sănătății noastre, oamenii din Moldova știu sacrificiul vostru. Vă suntem recunoscători pentru munca voastră. Vă mulțumim pentru că ne salvați, în fiecare zi. În 2021, vă doresc să aveți sănătate și putere pentru a merge mai departe. În pragul sărbătorilor, vă doresc să aveți zile de odihnă adevărată, să vă bucurați de căldura celor dragi”.

Maia Sandu a mai spus că în aceste zile ne amintim cu durere în suflet de lucrătorii medicali care și-au pierdut viața în acest an la locul de muncă. Acești oameni, care și-au pus în pericol propria viață pentru a salva viața concetățenilor lor, sunt adevărați eroi, a menționat președintele.

Sursa: IPN

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:1,54 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău