Maia Sandu, mesaj adresat polițiștilor de frontieră: „Voi sunteți primii care urează „bine ați revenit” părinților care se întorc de peste hotare”

  • 11 Iunie 2023 08:35
Maia Sandu, mesaj adresat polițiștilor de frontieră: „Voi sunteți primii care urează „bine ați revenit” părinților care se întorc de peste hotare”

La cea de-a 31-a aniversare a Poliției de Frontieră, marcată ieri, 10 iunie, președintele Maia Sandu a mulțumit polițistelor și polițiștilor a căror muncă oferă cetățenilor siguranță.

Șefa statului a subliniat că polițiștii de frontieră sunt la datorie oricând, mai ales în vremuri de criză. 

„Ați fost la datorie în timpurile pandemiei COVID-19 și ați fost primii care i-ați întâlnit pe cei peste 1 milion de oameni care fugeau din calea războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Ați gestionat cu profesionalism și empatie acest flux, fără precedent pentru Republica Moldova. Punctele noastre de trecere a frontierei au devenit centre pentru refugiați și ați fost printre primii care ne-au adus numele de „țară mică cu inimă mare”, a mai spus Maia Sandu, potrivit unui comunicat al președinției Republicii Moldova.

Maia Sandu a menționat că activitatea polițiștilor de frontieră este mai mult decât securitate la frontieră și ordine publică, ci reprezintă cartea de vizită a Republicii Moldova.

„Voi sunteți primii care urează „bine ați revenit” părinților care se întorc de peste hotare la copiii rămași aici și ultimii care le urează drum bun tinerilor care pleacă la studii în afara țării. Pentru moldoveni, cu voi începe și se termină casa”, a declarat președintele.

La finalul evenimentului, în semn de înaltă apreciere pentru muncă și devotament,  șefa statului a acordat distincții angajaților poliției de frontieră. „Vă mulțumim pentru că aveți grijă de hotarele țării noastre și de liniștea cetățenilor noștri. La mulți ani!”, a conchis președintele Maia Sandu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău