Maia Sandu la Summitul ONU: „Să lăsăm copiilor noștri o lume în care liderii vorbesc despre educație, nu despre conflicte”

  • 20 Septembrie 2022 08:00
Maia Sandu la Summitul ONU: „Să lăsăm copiilor noștri o lume în care liderii vorbesc despre educație, nu despre conflicte”

Angajamentul R. Moldova după pandemie este dublu: în primul rând, recuperarea pierderilor din educație și, în al doilea rând, construirea unui sistem mai bun, bazat pe lecțiile pe care le-am învățat, susține președinta Maia Sandu, în mesajul său în cadrul Summit-ului ONU „Transformarea educației”.

Șefa statului a subliniat din nou că R. Moldova se confruntă în prezent cu o provocare suplimentară: agresiunea rusă împotriva țării vecine Ucraina. În Moldova au venit sute de mii de refugiați, iar școlile noastre au primit mii de copii ucraineni.

„În timp ce înfruntăm aceste provocări imense, ne-am dat seama că piatra de temelie pentru succesul viitor este utilizarea pe deplin a resurselor on-line și îmbunătățirea interacțiunilor față în față între profesori și elevi”, a spus Maia Sandu.

Eforturile de transformare vizează și construirea unui mediu de învățare performant, incluziv, echitabil, sigur, primitor și sănătos. Șefa statului a mai comunicat că în eforturile de a transforma condițiile profesorului, sunt urmărite  trei linii directorii: o mai bună formare a cadrelor didactice - cu accent pe formarea continuă -, proceduri de selecție mai bune și recompense adecvate pentru munca lor.

„O parte din misiunea noastră este, în opinia mea, să lăsăm copiilor noștri o lume mai solidară, o lume în care copiii noștri cooperează între ei, o lume în care profesorii noștri cooperează între ei, o lume în care diversitatea noastră este energia pentru pace, prosperitate, inovație și înțelegere, o lume în care liderii vorbesc despre educație, nu despre conflicte”, a adăugat Sandu.

Președinta R. Moldova Maia Sandu va participa astăzi și mâine la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, care se desfășoară la New York.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău