Maia Sandu l-a somat pe șeful IGP, Alexandru Pînzari, care se supune Guvernului Filip, să nu îndeplinească ordine ilegale și să nu participe la uzurparea puterii în stat

  • 12 Iunie 11:19
Maia Sandu l-a somat pe șeful IGP, Alexandru Pînzari, care se supune Guvernului Filip, să nu îndeplinească ordine ilegale și să nu participe la uzurparea puterii în stat

Premierul Guvernului votat de PSRM-ACUM, Maia Sandu, l-a somat astăzi pe șeful Inspectoratului General de Poliție, Alexandru Pânzari, care se supune Guvernului Filip să nu îndeplinească ordine ilegale și să nu participe la uzurparea puterii în stat, după altercațiile pe care le-a avut acesta cu noul ministru de Interne, Andrei Năstase.

„Fiecare acțiune ilegală a dumneavoastră în aceste zile înseamnă ani grei de pușcărie pentru complicitate sau chiar participare la uzurparea puterii în stat”, a declarat Maia Sandu, dând citire mai multor prevederi ale Codului penal în acest sens.

Totodată, ea s-a adresat tuturor funcționarilor publice să nu îndeplinească ordine ilegale. Maia Sandu a mai declarat că în prezent sunt depuse toate eforturile pentru a debloca criza politică, dar nu a exclus că noul Guvern va chema lumea în stradă dacă Partidul Democrat nu va ceda benevol guvernarea.

Ieșirea Maiei Sandu a avut loc după un incident produs în această dimineață dintre ministrul de Interne al Guvernului său, Andrei Năstase, și Alexandru Pânzari la o direcție a Inspectoratul Național de Investigații, acolo unde mai mulți angajați care și-au exprimat ieri sprijinul pentru noul Guvern au fost suspendați din funcție.

Andrei Năstase, nu a fost lăsat să intre în instituție de către Alexandru Pînzari. La un moment dat având loc îmbrânceli între cei doi. „Nu intervin mai mult din simplu motiv că se urmărește escaladarea situației, inclusiv reținerea mea și a dlui Gheorghe Balan”, a afirmat Andrei Năstase. 

Alexandru Pînzari, care a fost demis din funcție de Guvernul Sandu, a declarat că a fost demarată o anchetă de serviciu și au fost suspendați din funcție șase colaboratori ai Direcției nr. 6 a Inspectoratului Național de Investigații.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Naţională
Meteo Chişinău
28,03 °C
cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,1 m/s
Sun
25 °C
Mon
23 °C
Tue
23 °C
Wed
23 °C
Thu
21 °C

Curs oficial BNM 25 August 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7985 -0.0000
USD 17.8856 -0.0000
RON 4.1887 -0.0000
UAH 0.7156 -0.0000
RUB 0.2723 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău