Maia Sandu l-a somat pe șeful IGP, Alexandru Pînzari, care se supune Guvernului Filip, să nu îndeplinească ordine ilegale și să nu participe la uzurparea puterii în stat

  • 12 Iunie 2019 11:19
Maia Sandu l-a somat pe șeful IGP, Alexandru Pînzari, care se supune Guvernului Filip, să nu îndeplinească ordine ilegale și să nu participe la uzurparea puterii în stat

Premierul Guvernului votat de PSRM-ACUM, Maia Sandu, l-a somat astăzi pe șeful Inspectoratului General de Poliție, Alexandru Pânzari, care se supune Guvernului Filip să nu îndeplinească ordine ilegale și să nu participe la uzurparea puterii în stat, după altercațiile pe care le-a avut acesta cu noul ministru de Interne, Andrei Năstase.

„Fiecare acțiune ilegală a dumneavoastră în aceste zile înseamnă ani grei de pușcărie pentru complicitate sau chiar participare la uzurparea puterii în stat”, a declarat Maia Sandu, dând citire mai multor prevederi ale Codului penal în acest sens.

Totodată, ea s-a adresat tuturor funcționarilor publice să nu îndeplinească ordine ilegale. Maia Sandu a mai declarat că în prezent sunt depuse toate eforturile pentru a debloca criza politică, dar nu a exclus că noul Guvern va chema lumea în stradă dacă Partidul Democrat nu va ceda benevol guvernarea.

Ieșirea Maiei Sandu a avut loc după un incident produs în această dimineață dintre ministrul de Interne al Guvernului său, Andrei Năstase, și Alexandru Pânzari la o direcție a Inspectoratul Național de Investigații, acolo unde mai mulți angajați care și-au exprimat ieri sprijinul pentru noul Guvern au fost suspendați din funcție.

Andrei Năstase, nu a fost lăsat să intre în instituție de către Alexandru Pînzari. La un moment dat având loc îmbrânceli între cei doi. „Nu intervin mai mult din simplu motiv că se urmărește escaladarea situației, inclusiv reținerea mea și a dlui Gheorghe Balan”, a afirmat Andrei Năstase. 

Alexandru Pînzari, care a fost demis din funcție de Guvernul Sandu, a declarat că a fost demarată o anchetă de serviciu și au fost suspendați din funcție șase colaboratori ai Direcției nr. 6 a Inspectoratului Național de Investigații.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1 m/s
Thu
16
Fri
21
Sat
22
Sun
22
Mon
21

Curs oficial BNM 03 Iunie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5425 0.0730
USD 17.4980 -0.0366
RON 4.0349 0.0159
UAH 0.6531 -0.0011
RUB 0.2549 0.0031
Arhivă Radio Chișinău