Maia Sandu la München: Corupția și guvernarea proastă conduc la emigrare

  • 18 Februarie 2022 18:00
Maia Sandu la München: Corupția și guvernarea proastă conduc la emigrare

Corupția și guvernarea proastă conduc la emigrare și amenință securitatea, iar prioritatea constă în îmbunătățirea guvernării, care să conducă la o mai bună securitate și să încurajeze oamenii să aibă din nou încredere în stat, a declarat președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în contextul lucrărilor Conferinței pentru Securitate de la München, transmite IPN.

Într-o postare pe Twitter, Maia Sandu menționează că s-a întâlnit cu secretarul general  Interpol, Jurgen Stock. „Am discutat cum să ne promovăm cooperarea în domeniul criminalității cibernetice, al infracțiunilor financiare și al luptei împotriva corupției. Am convenit, de asemenea, să ne consolidăm parteneriatul strategic”, a scris președinta.

Șefa statului a avut o întrevedere și cu diplomatul german Christoph Heusgen, cu care a discutat despre cele mai recente evoluții din regiune și despre modul în care comunitatea internațională poate ajuta la abordarea acestor provocări.

Lucrările Conferinței pentru Securitate de la München au loc în zilele de 18-20 februarie. Evenimentul reunește șefi de stat și de guvern, precum și reprezentanți ai organizațiilor internaționale din domeniul securității.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău