Maia Sandu, la întrevederea cu Comisarul european Johannes Hahn: „Integrarea europeană este proiectul nostru național”

  • 30 Septembrie 18:47
Maia Sandu, la întrevederea cu Comisarul european Johannes Hahn: „Integrarea europeană este proiectul nostru național”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu Comisarul European pentru Buget și Administrație, Johannes Hahn, aflat într-o vizită de lucru la Chișinău. Discuția a vizat ultimele evoluții de securitate din regiune, precum și situația economică și energetică a țării noastre, ca urmare a impactului războiului din Ucraina, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Președintele Maia Sandu a subliniat, în cadrul discuției, că pentru noi acum este existențială problema energetică, Moldova fiind cea mai vulnerabilă țară de pe continentul european în acest sens. „Ne confruntăm cu riscul întreruperii furnizării gazelor și a curentului electric, iar prețurile la resursele energetice sunt volatile și foarte înalte. Autoritățile depun eforturi pentru a asigura țara cu energie și pentru a oferi oamenilor compensații, dar avem nevoie de ajutorul partenerilor noștri europeni pentru a face față provocărilor fără de precedent prin care trecem”, a spus Maia Sandu.

De asemenea, șefa statului și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul oferit în ultimele luni de UE - inclusiv liberalizarea temporară a comerțului cu șapte produse agricole moldovenești pe piața europeană și a transportului rutier de mărfuri.

„În ciuda crizelor, Moldova continuă să avanseze pe calea reformelor, iar cea mai importantă realizare este obținerea statutului de țară candidată la UE. Integrarea europeană este proiectul nostru național, pentru că vrem să construim în Moldova o țară în care oamenii vor și pot să trăiască bine”, a conchis președintele Maia Sandu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
3,29
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Thu
5
Fri
7
Sat
8
Sun
9
Mon
13
Arhivă Radio Chișinău