Maia Sandu, la Curtea Constituțională: Sunt conștientă de faptul că dizolvarea Parlamentului poate fi aplicată doar în ultimă instanță. Noi ne aflăm în această situație

  • 15 Aprilie 2021 11:05
Maia Sandu, la Curtea Constituțională: Sunt conștientă de faptul că dizolvarea Parlamentului poate fi aplicată doar în ultimă instanță. Noi ne aflăm în această situație

Președinta Maia Sandu și-a prezentat în cadrul ședinței de la Curtea Constituțională punctul de vedere cu privire la necesitatea dizolvării Parlamentului.

Șeful statului susține că există circumstanțe constituționale pentru dizolvarea Legislativului. Maia Sandu a declarat în plenul Înaltei Curți că este conștientă de faptul că desființarea Parlamentului este o soluție care poate fi aplicată doar în ultimă instanță și din punctul său de vedere aceasta este ultima instanță.

Sunt conștientă de faptul că dizolvarea Parlamentului poate fi aplicată doar în ultimă instanță. Noi ne aflăm în această situație. Acest Parlament a refuzat să numească un Guvern prin respingerea a cel puțin două candidaturi”.

Președinta Maia Sandu a mai spus că în 50 de zile, Parlamentul nu a întreprins nicio acțiune, de aceea a venit cu propuneri de candidați la funcția de prim-ministru.

În lipsa oricăror acțiuni din partea Parlamentului, am venit cu o propunere de prim-ministru, apoi lucrurile s-au întâmplat exact așa cum știți dvs. Curtea a spus că trebuie să consult fracțiunile, acesta am făcut, dar în timpul acestor consultări, aflu că s-a retras candidatura majorității parlamentare, iar următoarea candidatură a venit peste termenul de trei luni”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:7,72 m/s
Fri
10
Sat
10
Sun
10
Mon
6
Tue
4
Arhivă Radio Chișinău