Maia Sandu, la Conferința anuală privind bugetul UE: „Republica Moldova și Ucraina au nevoie de un echivalent al Planului Marshall pentru secolul 21 din partea UE”

  • 29 Aprilie 14:55
Maia Sandu, la Conferința anuală privind bugetul UE: „Republica Moldova și Ucraina au nevoie de un echivalent al Planului Marshall pentru secolul 21 din partea UE”

Aflată la Bruxelles, președinta Maia Sandu a susținut un discurs la conferința anuală privind bugetul UE unde a precizat că Republica Moldova și Ucraina au nevoie de un echivalent al Planului Marshall din partea Uniunii Europene, transmite Radio Chișinău.

„Planul Marshall a fost conceput pentru a arăta unui continent epuizat că democrația și capitalismul erau o cale mai bună de a merge înainte decât orice cale oferită de comunism. Versiunea modernă de astăzi va trebui, de asemenea, să ofere speranțe similare celor dintre noi care ne muncesc pentru aderarea la UE.

Dacă eșuăm, repercusiunile se vor simți aici, la Bruxelles, și în orice altă capitală europeană. Ajutați-ne să le arătăm moldovenilor, care trăiesc în speranță de 30 de ani, că Uniunea Europeană oferă nu doar o perspectivă pentru un viitor mai bun, ci și prezentul mai bun pe care îl merită - o viață decentă, liberă și demnă.

Printr-un buget al UE pentru pace, oferiți-ne instrumentele necesare pentru a realiza ce ne propunem.

Printr-un buget al UE pentru pace, ajutați-ne să grăbim pregătirile pentru aderare.

Printr-un buget al UE pentru pace, ajutați-ne să facem întregul continent mai sigur!

Bugetul UE nu este despre cheltuieli, ci despre investiții într-o Europă mai bună și pașnică – cea mai importantă bază pentru prosperitatea viitoare.

Deciziile pe care le veți lua vor rezona dincolo de sălile acestei conferințe și chiar dincolo de granițele actuale ale UE, influențând peisajul geopolitic al continentului nostru și viețile a milioane de oameni care cred în promisiunea Europei unite.

Investiția în pace prin bugetul UE este în cele din urmă o investiție în prosperitatea tuturor națiunilor europene. O Europă pașnică este o Europă prosperă, în care companiile pot prospera, economiile pot crește, iar societățile pot înflori fără riscul războiului”, a declarat Maia Sandu în discursul său”, a spus Maia Sandu în discurs.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:0,51 m/s
Wed
25
Thu
23
Fri
21
Sat
25
Sun
26
Arhivă Radio Chișinău