Maia Sandu la Casa Albă: Avem nevoie în continuare de susținerea SUA, pentru a reuși pe calea democrației și a asigura prosperitate cetățenilor noștri

  • 19 Septembrie 2019 10:52
Maia Sandu la Casa Albă: Avem nevoie în continuare de susținerea SUA, pentru a reuși pe calea democrației și a asigura prosperitate cetățenilor noștri

Aflată într-o vizită oficială în Statele Unite ale Americii, premierul Maia Sandu a avut o întrevedere, la Casa Albă, cu vicepreședintele american Mike Pence.

Potrivit unui comunicat publicat pe pagina oficială a administrației prezidențiale americane, Mike Pence a felicitat-o pe Maia Sandu pentru eforturile în promovarea progreselor în domeniul reformelor judiciare, guvernanței și securității.

Cei doi oficiali au discutat de asemenea despre modalități de îmbunătățire a dezvoltării economice a R.Moldova și securitatății energetice.

De asemenea vicepreședintele american a reiterat sprijinul complet și continuu al Statelor Unite pentru noul guvern de la Chișinău, exprimându-și totodată speranța că acesta va rămâne angajat să continue reformele.

„Aceste eforturi includ numirea la timp a unui procuror general independent, legislația care să asigure instituțiile guvernamentale independente, măsuri puternice anticorupție și procese electorale libere și corecte în timpul alegerilor locale din octombrie 2019” se arată în comunicatul Casei Albe.

La fel, Mike Pence a subliniat sprijinul SUA pentru poporul R.Moldova pentru a-și construi un viitor mai prosper și mai democratic.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău