Maia Sandu, întrevedere la Atena cu Volodimir Zelenski: „Republica Moldova se bucură astăzi de pace datorită curajului poporului ucrainean”

  • 22 August 2023 17:54
Maia Sandu, întrevedere la Atena cu Volodimir Zelenski: „Republica Moldova se bucură astăzi de pace datorită curajului poporului ucrainean”

În timpul vizitei sale de lucru în Grecia, președinta Maia Sandu a avut o întrevedere bilaterală cu omologul său ucrainean, Volodymyr Zelenskyy. Oficialii au vorbit despre tranzitul de grâne ucrainene pe teritoriul nostru, despre ultimele evoluții de pe front și despre parcursul nostru european, transmite Radio Chișinău.

Potrivit unui comunicat al președinției de la Kiev, cei doi oficiali au discutat despre contracararea în comun a politicii agresive a Kremlinului și a acțiunilor hibride la adresa celor două țări.

„În această săptămână, când Republica Moldova și Ucraina își marchează Ziua Independenței, am vorbit despre cât de importante sunt pacea și libertatea pentru țările noastre. În pofida situației regionale dramatice, ambele țări fac reforme complicate și pași concreți ca să accelereze inițierea negocierilor de aderare la UE”, a subliniat președinta Maia Sandu.

„Moldova se bucură astăzi de pace datorită curajului poporului ucrainean. Moldova este alături de Ucraina, alături de ucrainenii care luptă pentru a-și apăra pământul și dreptul de a-și decide propriul viitor”, a mai spus șefa statului.

Președintele ucrainean a apreciat dialogul politic dintre Kiev și Chișinău, în special participarea R. Moldova în cadrul Platformei Crimeea, care se va desfășura miercuri, 23 august.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău