Maia Sandu, întrevedere cu Ambasadoarea Germaniei la Chișinău

  • 12 Iunie 2023 15:49
Maia Sandu, întrevedere cu Ambasadoarea Germaniei la Chișinău

Președintele Maia Sandu a discutat astăzi cu Ambasadoarea Germaniei, Margret Maria Uebber, despre prioritățile agendei bilaterale și direcțiile principale de cooperare pe viitor, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul prezidențial de presă.

Șefa statului a mulțumit Ambasadoarei Uebber pentru susținerea pe care o arată țara sa parcursului european al Republicii Moldova și pentru prezența Cancelarului Olaf Scholz la summitul Comunității Politice Europene, din 1 iunie.

Președintele a subliniat că Germania este unul din partenerii noștri strategici, care ne sprijină eforturile de transformare a țării prin diferite proiecte în domenii precum: agricultură, energie verde, apărare și ordine publică, dar și sectorul digital. La sfârșitul lunii mai, guvernul german a anunțat o asistență nerambursabilă de aproape 39 de milioane de euro pentru finanțarea proiectelor de producere a energiei regenerabile și de dezvoltare a eficienței energetice. Iar la sfârșitul anului trecut, a fost făcută o donație de 30 de automobile pentru Poliția de Frontieră, în valoare de aproximativ 2 milioane de euro. La fel, pentru modernizarea tehnică a Armatei Naționale, guvernul federal ne-a donat 19 transportoare blindate. 

Prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) au fost realizate, în ultimul deceniu, mai multe proiecte de dezvoltare a satelor și orașelor noastre. De exemplu, în satul Roșu, Cahul, a fost construit sistemul de canalizare, în orașul Leova și satele din împrejurimi: Iargara, Filipeni, Romanovca și Cupcui au fost îmbunătățite serviciile publice de alimentare cu apă și canalizare. La fel, au fost susținute proiecte de eficiență energetică în școli, printre beneficiari s-au numărat Liceul Teoretic „Matei Basarab” din orașul Basarabeasca și Liceul Teoretic „Constantin Spătaru” din Leova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:1,54 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău