Maia Sandu, întâlnire cu membri ai Parlamentului japonez, la Tokyo. „Le-am povestit despre lupta noastră pentru democrație și drumul spre Uniunea Europeană”

  • 02 Decembrie 2022 10:12
Maia Sandu, întâlnire cu membri ai Parlamentului japonez, la Tokyo. „Le-am povestit despre lupta noastră pentru democrație și drumul spre Uniunea Europeană”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit la Tokyo cu membri ai Parlamentului nipon. „ Le-am povestit despre lupta noastră pentru democrație și drumul spre Uniunea Europeană, despre eforturile de a reforma sectoarele cheie și a construi un stat în care fiecare cetățean se bucură de respect”, a scris șefa statului, într-o postare pe Facebook.

„Am menționat relația excelentă pe care o avem cu Japonia, care este al treilea cel mai important partener de dezvoltare al Moldovei, cu contribuții generoase în agricultură și sistemul de sănătate, în infrastructura locală.

Am vorbit și despre incertitudinea în care a fost aruncată regiunea noastră de războiul Rusiei contra Ucrainei, evidențiind cele mai mari probleme cu care se confruntă Moldova din această cauză.
 
Proiectele de diversificare și de eficiență energetică vor aduce rezultate palpabile în timp, însă Moldova are nevoie de sprijin acum, pentru a nu mai depinde de furnizorii care folosesc resursele energetice ca armă.
 
Despre securitatea regională și cooperarea moldo-niponă am discutat și cu domnul Hiroyuki Hosoda,
 
Președintele Camerei Reprezentanților. Mi-am exprimat convingerea că, în pofida tuturor crizelor, Moldova va reuși să realizeze reformele, să îmbunătățească mediul de afaceri și să devină o destinație atractivă pentru investiții”, a scris Maia Sandu.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
0,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,14 m/s
Sat
2
Sun
0
Mon
0
Tue
0
Wed
0
Arhivă Radio Chișinău