Maia Sandu inițiază consultări cu fracțiunile parlamentare

  • 15 Martie 2021 13:23
Maia Sandu inițiază consultări cu fracțiunile parlamentare

Președinta Maia Sandu va desfășura mâine consultări cu grupurile parlamentare, anunță un comunicat al instituției prezidențiale

Începând cu ora 9:00, Maia Sandu se va întâlni cu deputații Partidului Șor, ulterior cu cei ai Grupului „Pro Moldova”, ai Partidului Democrat, ai Platformei Demnitate și Adevăr, ai Partidului Acțiune și Solidaritate și la final, cu cei ai Partidului Socialiștilor. În listă nu apare așa-numita Platformă Pentru Moldova, din care fac parte deputații transfugi de la PDM, dar și cei de la Partidul Șor.

După consultări, Maia Sandu va face declarații de presă, se mai arată în comunicat.

Săptămânile precedente, ea a desfășurat consultări cu reprezentanți ai societății civile și experți constituționali. Potrivit interpretării recente date de Curtea Constituțională, președintele este obligat să cheme la consultări partidele parlamentare, ca ulterior să propună pentru a doua oară un candidat la funcția de prim-ministru. Anterior, Maia Sandu a declarat că nu o va înainta pe Mariana Durleșteanu, propusă de 54 de deputați ai PSRM și Platformei Pentru Moldova, din care face parte și Partidul Șor. Decretul său de desemnare repetată a Nataliei Gavriliță la șefia Cabinetului de Miniștri a fost declarat neconstituțional.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău