Maia Sandu, în timpul conferinței din România: În cel mai negru scenariu în care Rusia va ataca R. Moldova, vom cere ajutor

  • 29 Iulie 2022 13:24
Maia Sandu, în timpul conferinței din România: În cel mai negru scenariu în care Rusia va ataca R. Moldova, vom cere ajutor

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, azi, la Palatul Cotroceni, cu omologul său din Republica Moldova, Maia Sandu, unde au purtat o discuție cu privire la situația de securitate din regiune după invazia rusă din Ucraina, dar și despre criza energetică generată de Moscova, scrie defenseromania.ro.

După conferința comună, Maia Sandu a fost întrebată de posibilitatea destabilizării Republicii Moldova de către Federația Rusă, în contextul în care Moldova e stat candidat la aderarea la UE.

Maia Sandu subliniază că Republica Moldova ia în calcul toate scenariile, inclusiv cel al unui atac rus iar Chișinăul va cere ajutor în cazul în care va fi atacat.

„Suntem îngrijorați și luăm în calcul toate scenariile, chiar și cele mai pesimiste. Ne pregătim pentru toate scenariile. Iar în situația în care Rusia va încerca să atace Republica Moldova evident că vom cere ajutor”, a precizat Maia Sandu, în conferința sa din România. 

„Noi rămânem cei mai apropiați de Republica Moldova. Nu vă vom abandona, indiferent de ce scenariu vom ajunge cu toții prin acest nefericit război dus de Rusia împotriva Ucrainei”, a conchis și președintele român Klaus Iohannis.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău