Maia Sandu, în ajun de alegerile locale: „Obiectivul nostru comun este să construim sate și orașe europene”

  • 03 Noiembrie 2023 20:18
Maia Sandu, în ajun de alegerile locale: „Obiectivul nostru comun este să construim sate și orașe europene”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj către toți cetățenii, în contextul desfășurării alegerilor locale, din 5 noiembrie. Președinta îi îndeamnă pe alegătorii din toate satele și orașele din țară să aleagă primari și consilieri care vor dezvolta localitățile și ne vor aduce mai aproape de condițiile de trai europene, transmite Președinția.

În adresarea sa, șefa statului amintește de puterea votului: ,,De votul pe care îl dăm duminică, de oamenii pe care îi alegem să ne conducă satele și orașele depinde dacă în comunitatea noastră va fi drum bun sau nu, dacă va fi renovată grădinița și va fi trasă apă și canalizare sau nu, dacă vor fi realizate proiecte locale sau satul va fi lăsat în dezordine și de izbeliște”.

Șefa statului a vorbit și despre faptul că la aceste alegeri trebuie să ne unească dorința noastră comună de a trăi într-o țară prosperă. ,,Noi avem misiunea să aducem Uniunea Europeană acasă. Este misiunea noastră comună - a președintelui, a parlamentului și guvernului, a primarilor și consilierilor, a tuturor cetățenilor. Așa încât copiii de mâine ai Moldovei să trăiască într-o țară europeană oriunde s-ar naște și ar copilări, la Vulcănești sau la Bilicenii Vechi, la Văleni sau la Grimăncăuți”.

La final, Președinta Maia Sandu i-a îndemnat pe toți să iasă la vot. ,,Duminică, 5 noiembrie, ieșiți la vot, toți cei născuți la sat și toți cei născuți la oraș, și folosiți puterea votului vostru pentru viitorul întregii Moldove, cu toate localitățile ei frumoase”.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
16
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău