Maia Sandu: Hoții s-au unit pentru că un Parlament curat reprezintă un pericol pentru ei

  • 01 Iulie 2021 09:32
Maia Sandu: Hoții s-au unit pentru că un Parlament curat reprezintă un pericol pentru ei

Veaceslav Platon vine cu atacuri la adresa la președintelui țării și a partidului pro-prezidențial, fiind conștient de faptul că un Parlament cu oameni cinstiți presupune reforma justiției. Este replica președintelui Maia Sandu la acuzațiile din ultima perioadă lansate de omul de afaceri. Șefa statului spune că cei care ar fi furat țara timp de zeci de ani și-ar fi unit acum eforturile pentru a împiedica asigurarea unei majorități parlamentare pro-europene care să lanseze reformele în justiție, transmite IPN.

Maia Sandu spune că acuzațiile lui Veaceslav Platon la adresa sa nu sunt o noutate și reprezintă un argument un plus că alegerile anticipate sunt necesare pentru a curăța Parlamentul de oameni corupți, astfel încât viitoarea legistură să fie capabilă să voteze proiectele de lege ce vizează reforma justiției.

„Lui Platon îi este frică de faptul că în următorul Parlament va fi o majoritate de oameni cinstiți, pe care n-o să poată să-i cumpere. El are un interes personal ca să nu se întâmple aceasta, pentru că înțelege că vor demara celelalte refome, nu va mai putea cumpăra judecători, nu va avea procurorii lui și urmează să răspundă pentru abuzurile comise” a spus Maia Sandu în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la JurnalTV.

Potrivit șefei statului, aflarea la libertate a lui Veaceslav Platon, după multitudinea de ilegalități comise de acesta, vorbește despre o ineficiență totală a instituției procuraturii.

„Hoții s-au unit pentru că văd un pericol, folosesc televiziunile pe care le au ca să se promoveze. În cazul lui Platon, lista de ilegalități e lungă, nu există întreprindere serioasă care să nu fi fost atacată de gruparea lui Platon, e vorba de Fertilitatea Călărași, Fertilitatea Strășeni, MoldovaGaz, Red-Nord și multe alte întreprinderi, nu mai zic de bănci și de sistemul de asigurări și de faptul cum a folosit sistemul judecătoresc pentru Landromat. Cum se poate ca, din 95 încoace, un om să comită atâtea abuzuri și să nu fie sancționat niciodată? ”, a mai spus Maia Sandu.

După patru ani de detenție, Veaceslav Platon, a fost eliberat, acum un an, din închisoare, fiindu-i retrase învinuirile în dosarul fraudei bancare. Recent, a fost înregistrat oficial de către CEC în calitate de reprezentant al singurului candidat indepedent din cursa electorală, Veaceslav Valico.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:5,14 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău