Maia Sandu: Guvernul va propune pentru 2020 un „buget al solidarității”

  • 17 Octombrie 2019 08:35
Maia Sandu: Guvernul va propune pentru 2020 un „buget al solidarității”

Pentru anul 2020, Guvernul va propune un „buget al solidarității”. Potrivit ei, documentul va însemna că întreaga societate se va solidariza cu persoanele care au venituri mici. Șefa cabinetului de miniștri Maia Sandu a explicat, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8, că bugetul va presupune, în special două proiecte care se va referi la persoanele vulnerabile, transmite IPN.

„În pofida faptului că resursele sunt foarte puține pentru că economia a trecut prin clipe grele și nu a reușit să se dezvolte, oamenii nu au fost încurajați să învestească, dimpotrivă, oamenii și-au închis afacerile, au încercat să le ducă peste hotare pentru că nu au avut încredere, Guvernul vine cu un buget pe care îl numește „buget al solidarității” prin care se încearcă solidarizarea cu persoanele care au venituri mai mici”, a declarat Maia Sandu.

Șefa cabinetului de miniștri a explicat că acest buget va avea mai multe programe sociale prin care va ținti persoanele cu venituri mici. „În contextul programului de ajutor pentru perioada rece a anului, noi propunem în bugetul pentru anul 2020 să majorăm această indemnizație de la 350 de lei pe lună la 500 de lei. Mai mult, noi propunem să majorăm numărul beneficiarilor de această indemnizație”, a afirmat Maia Sandu.

De asemenea, „bugetul al solidarității” va presupune un program nou care presupune că persoanele care au venituri mici, în special, pensionarii care au venit mai mic de 1500 de lei pe lună ar putea primi o alocație pentru consumul de curent electric. „Și aici ne propunem să acoperim un număr de 400 de mii de pensionari pentru că, din păcate, atâția oameni au pensia mai mică decât acest prag”, a declarat prim-ministra.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău