Maia Sandu | Guvernarea actuală contează pe sprijinul diasporei

  • 16 August 2019 13:12
Maia Sandu | Guvernarea actuală contează pe sprijinul diasporei

Guvernarea actuală contează pe sprijinul diasporei, iar una din prioritățile sale este crearea unor condiții favorabile pentru cei plecați peste hotare de a deschide afaceri și de a câștiga salarii decente acasă. Declarația a fost făcută de premierul Maia Sandu în deschiderea oficială a Zilelor Diasporei care a avut loc astăzi la Palatul Republicii.

Maia Sandu s-a referit și la sprijinul acordat de către diasporă în susținerea noului guvern, apreciind faptul că cetățenii moldoveni au stat în rânduri interminabile pentru a-și exercita dreptul la vor, demonstrând că le pasă de ceea ce se întâmplă acasă.

Președintele Igor Dodon a remarcat faptul că anual diaspora contribuie la economia Republicii Moldova, mai mult de 50 la sută din buget fiind constituit din remitențele moldovenilor aflați peste hotare.

Șeful statului a mai declarat în cadrul evenimentului că va face tot posibilul ca această guvernare să activeze până la sfârșitul mandatului și că în proporție de 95 la sută PSRM și blocul ACUM au ajuns la un numitor comun. Igor Dodon a reiterat că acordurile cu Uniunea Europeană rămân în vigoare și că Rep. Moldova va continua să aibă relații bune cu toți partenerii externi.

La eveniment participă peste 200 de reprezentanți ai diasporei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:6,17 m/s
Wed
11
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău