Maia Sandu, despre vaccinurile donate de România | Fiecare lot de vaccin primit de R. Moldova înseamnă pentru noi speranța că vom opri pandemia

  • 27 Martie 2021 20:51
Maia Sandu, despre vaccinurile donate de România | Fiecare lot de vaccin primit de R. Moldova înseamnă pentru noi speranța că vom opri pandemia

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a mulțumit președintelui României, Klaus Iohannis, și prim-ministrului Florin Cîțu pentru donarea unui nou lot de vaccin. Ea a spus ca poate afirma cu incredere că între Republica Moldova și România se construiesc tot mai multe poduri în beneficiul oamenilor.

România a donat azi Republicii Moldova un nou lot de vaccin anti-Covid-19 de 50.400 de doze. Această tranșă ne permite să continuăm și să accelerăm procesul de vaccinare, așa încât să protejăm viața câtor mai mulți cetățeni. Vă mulțumesc din suflet, domnule Președinte Klaus Iohannis, domnule Prim-ministru Florin Cîțu. Mulțumim, România, pentru acest sprijin generos și necondiționat!
 
Astăzi, când marcăm Unirea Basarabiei cu România, putem afirma cu încredere că între Republica Moldova și România se construiesc tot mai multe poduri în beneficiul oamenilor. Ne leagă de România nu doar cultura, limba română, trecutul, ne leagă o colaborare și o prietenie tot mai strânse pentru un viitor mai bun.
 
Fiecare lot de vaccin primit de Republica Moldova înseamnă pentru noi speranța că vom opri pandemia și că ne apropiem de ziua în care să putem reveni la normalitate. Țările care au rate înalte de vaccinare au reușit să scadă cifra persoanelor grav bolnave și a deceselor. Asta îmi doresc și pentru Republica Moldova, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.
 
Amintim că lotul de 50.400 de doze de vaccin anti Covid donat de România a ajuns azi seara  în Republica Moldova urmând să fie repartizat în centrele raionale pentru a continua campania de vaccinare.
Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău