Maia Sandu: Există sprijin pentru unirea Republicii Moldova cu România, dar nu suficient

  • 28 Mai 2023 09:25
Maia Sandu: Există sprijin pentru unirea Republicii Moldova cu România, dar nu suficient

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat recent, într-un interviu pentru publicația Geopolitique, că „există sprijin pentru reunificarea cu România”, dar asta nu este suficient și că obiectivul țării sale este integrarea în Uniunea Europeană.

Întrebată dacă ideea reunificării cu România este abandonată de autoritățile de la Chișinău, președinta Republicii Moldova a spus că „există sprijin pentru reunificarea cu România, dar nu suficient.”, scrie Digi24.

„Sunt unii oameni care au promovat ideea, dar numărul lor nu este suficient. Există sprijin pentru integrarea în UE și asta urmărim”, a declarat Maia Sandu.

Aceasta a precizat că există o relație foarte bună între cele două țări, România fiind alături de Republica Moldova.

„Construim o linie de înaltă tensiune care ne va lega de România. Am început-o în 2019 când eram prim-ministru, dar construcția în sine a început când am revenit la putere în 2021. Va mai dura doi ani și este un proiect important. Plănuim să începem în curând o altă legătură pentru a construi o altă linie în nordul Moldovei, dar între timp va trebui să ne bazăm pe aceleași posibilități ca anul trecut. Știm că și atunci când cumpărăm energie electrică din România trebuia să treacă prin Ucraina, iar de fiecare dată când era bombardată rețeaua ucraineană nu puteam lua nici electricitate. Sperăm că situația din Ucraina se va îmbunătăți pentru că acea țară a fost întotdeauna un furnizor de energie electrică pentru Moldova”, a spus Maia Sandu.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,6 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău