Maia Sandu după vizita în Franța: Această vizită a demonstrat încă o dată că avem prieteni adevărați în marile capitale europene, cu condiția să fim deschiși pentru reforme, să începem o luptă adevărată cu corupția

  • 08 Februarie 2021 16:50
Maia Sandu după vizita în Franța: Această vizită a demonstrat încă o dată că avem prieteni adevărați în marile capitale europene, cu condiția să fim deschiși pentru reforme, să începem o luptă adevărată cu corupția ELENAROBU.MD

Franța ia în considerare să introducă Republica Moldova pe lista de asistență a Agenției sale de Dezvoltare, a declarat președinta Maia Sandu într-un briefing privind rezultatele vizitei pe care a efectuat-o săptămâna trecută la Paris.

Franța ia în considerare să introducă Republica Moldova pe lista de asistență a Agenției sale de Dezvoltare, a declarat președinta Maia Sandu într-un briefing privind rezultatele vizitei pe care a efectuat-o săptămâna trecută la Paris.

Șeful statului a spus că în luna martie, reprezentanți ai Agenției Franceze de Dezvoltare vor veni la Chișinău. Ea a accentuat că investitorii francezi sunt printre principalii investitori în Republica Moldova.

Maia Sandu a discutat cu președintele francez Emanuel Macron despre situația geopolitică, riscuri și oportunități. De asemenea, ea a spus că a vorbit cu toți oficialii cu care s-a întâlnit despre necesitățile imediate ale R. Moldova și despre posibilitatea obținerii vaccinului anti-covid.

De asemenea, Maia Sandu a comunicat că a fost lansată ideea unui forum moldo-francez la nivelul autorităților locale, cu participarea diasporei.

  1. Moldova are nevoie de asistență externă și trebuie să fie prezentă și activă pe plan extern, a subliniat Maia Sandu

Insert Maia Sandu: 

Parisul ne-a asigurat că avem toată susținerea în efortul nostru de reformare, de modernizare și de euro-integrare a țării, prin consolidarea relațiilor bilaterale, precum și în cadrul instituțiilor de la Bruxelles. Această vizită a demonstrat încă o dată că avem prieteni adevărați în marile capitale europene, cu condiția să fim deschiși pentru reforme, să începem o luptă adevărată cu corupția și să muncim pentru a avea justiție. Bunăstarea R. Moldova depinde în mare măsură și de deschiderea noastră față de comunitatea internațională. O politică externă activă, care poate aduce beneficii cetățenilor, este vitală pentru țara noastră. Aceasta înseamnă asistență în timp de criză, vaccin, echipamente medicale, investiții pentru dezvoltarea economiei, pentru deschiderea întreprinderilor și a locurilor de muncă, aceasta înseamnă capacitatea noastră de a exporta pe piețele acestor țări.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău