Maia Sandu, după ședința CSS: Astăzi ne aflăm în cel mai periculos moment de la independență încoace. Avem două mari pericole la adresa securității naționale

  • 11 Octombrie 15:59
Maia Sandu, după ședința CSS: Astăzi ne aflăm în cel mai periculos moment de la independență încoace. Avem două mari pericole la adresa securității naționale

Protejarea cetățenilor și aderarea la Uniunea Europeană sunt printre obiectivele principale cuprinse în noua strategie de securitate națională, prezentată astăzi de președinta Maia Sandu la ședința Consiliului Suprem de Securitate, transmite Radio Chișinău.

Șefa statului a declarat că ne aflăm în cel mai periculos moment de la obținerea independenței încoace, în care securitatea țării este grav afectată, iar atacurile hibride ale Rusiei împotriva Rep. Moldova nu vor înceta:

”Avem două mari pericole astăzi la adresa securității naționale: politica agresivă dusă de Federația Rusă împotriva țării noastre și împotriva păcii în general și corupția înrădăcinată în Moldova. Acțiunile dușmănoase ale Federație Ruse, politicieni loiali Kremlinului, oligarhi și reprezentanți ai lumii criminale au slăbit fără încetare țara noastră. Am fost ținuți captivi departe de lumea liberă și dezvoltată, departe de Uniunea Europeană. Astăzi ne  aflăm în cel mai periculos moment  de la independență încoace, în care securitatea țării este afectată. Europa este zguduită de cel mai mare război din ultimii 75 de ani, războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Scopul Rusiei este de a distruge statalitatea și națiunea ucraineană. Rusia nu avea de gând să se oprească acolo. Planul Kremlinului era de a distruge Ucraina, și de a merge mai departe”, a spus Maia Sandu. 

Noua Strategie prevede o serie de direcții de acțiune printre care învestiții în consolidarea sectorului apărării, prin majorarea bugetului în acest sector, soluționarea conflictului transnistrean și reintegrarea pașnică a regiunii de est, dezvoltarea unor parteneriate de securitate cu țări dezvoltate ale lumii inclusiv prin intensificarea cooperării cu România, Statele Unite, Uniunea Europeană și NATO, intensificarea luptei cu corupția și implicarea Rep. Moldova la securitatea regională.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
-0,04
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Tue
2
Wed
4
Thu
7
Fri
1
Sat
0
Arhivă Radio Chișinău