Maia Sandu, după reținerea mai multor foști deputați: Cetățenii așteaptă ca cei care au comis abuzuri și ilegalități să fie sancționați

  • 02 Februarie 2022 18:36
Maia Sandu, după reținerea mai multor foști deputați: Cetățenii așteaptă ca cei care au comis abuzuri și ilegalități să fie sancționați

Președinta Maia Sandu a îndemnat justiția din Republica Moldova să-și facă datoria fără abuzuri, dar să-i tragă la răspundere pe cei care au comis ilegalități. Declarația survine în contextul reținerilor de astăzi a mai multor foști deputați, vizați într-un dosar de îmbogățire ilicită.

Solicitată de jurnaliști să comenteze declarațiile unuia dintre parlamentarii vizați, precum că reținerile ar avea loc la indicația sa, Maia Sandu a negat aceste afirmații.

Nu am dat și nu dau indicații pentru justiție. Ceea ce fac eu e să sprijin reformele, să contribui la obținerea sprijinului ca noi să putem să facem ordine în justiție, așa încât să avem siguranța cu toții că lucrurile care se întâmplă acolo sunt făcute conform legii. În același timp, cunoaștem cu toții despre acte de corupție care s-au înfăptuit în trecut și pentru aceste acte de corupție trebuie să se răspundă. Chemarea mea către justiție este să respecte buchea legii, să-și facă treaba bine, fără abuzuri, dar să-și facă treaba, pentru că aceasta așteaptă cetățenii: ca cei care au comis abuzuri și ilegalități să fie sancționați”.

Amintim că cel puțin cinci deputați: Sergiu Sârbu, Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc, Artur Reșetnicov și Anatolie Zagorodnîi au fost reținuți astăzi pentru 72 de ore, după ce procurorii au efectuat percheziții la domiciliile acestora.

Foștii parlamentari sunt bănuiți că ar fi luat sume care variază între câteva sute de mii și câteva milioane de lei pentru a părăsi fracțiunea Partidului Comuniștilor și a adera la Partidul Democrat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău