Maia Sandu, după administrarea dozei booster: „Am hotărât să îmi fac a treia doză pentru că sunt îngrijorată de evoluția pandemică la nivel de glob. Tulpina Omicron se răspândește foarte repede”

  • 03 Ianuarie 2022 10:45
Maia Sandu, după administrarea dozei booster: „Am hotărât să îmi fac a treia doză pentru că sunt îngrijorată de evoluția pandemică la nivel de glob. Tulpina Omicron se răspândește foarte repede”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și-a administrat astăzi doza booster de vaccin împotriva Covid-19. Ea a îndemnat populația să se vaccineze. Maia Sandu a spus că a hotărât să își facă a treia doză pentru că este îngrijorată de numărul mare de infectări la nivel mondială, Moldova fiind printre țările cu cea mai scăzută rată de vaccinare.

„Am hotărât să îmi fac a treia doză pentru că sunt îngrijorată de evoluția pandemică la nivel de glob. Tulpina Omicron se răspândește foarte repede. Presa internațională spune că săptămâna trecută în fiecare zi câte un milion de oameni s-au îmbolnăvit de Covid 19, varianta Omicron. Valul următor, foarte curând va ajunge și în R. Moldova, din păcate. Îi îndemn pe cei care nu și-au făcut nicio doză de vaccin să facă acest lucru. Nu știu câți oameni trebuie să mai moară, câți trebuie să se îmbolnăvească grav, ca toată lumea să realizeze cât de importantă este vaccinarea și cât de gravă este această pandemie.

Problema cea mare a R. Moldova este rata redusă de vaccinare. Aici este, dacă vreți,  eșecul societății în general, faptul că suntem printre țările cu cea mai scăzută rată de vaccinare, în situația în care suntem printre primele țări care au avut acces la vaccin”.

De la începutul campaniei de vaccinare, 982.244 de persoane au fost imunizate anti-COVID-19 cu schema completă. De asemenea, au fost administrate aproximativ 70 de mii de doze booster.

Doza booster de vaccin se aplică la un interval de cel puțin șase luni în cazul vaccinurilor cu schema primară de două doze și de cel puțin două luni pentru vaccinul Janssen/Johnson&Johnson.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:2,57 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău