Maia Sandu, despre situația de criză: „Există presiune din exterior și dacă nu este de ajuns, vom chema oamenii la proteste”

  • 10 Iunie 2019 12:37
Maia Sandu, despre situația de criză: „Există presiune din exterior și dacă nu este de ajuns, vom chema oamenii la proteste”

Premierul ales de deputații PSRM și ai Blocului ACUM, Maia Sandu, a declarat după ședința Guvernului că cei trei miniștri care au lipsit astăzi dun diaspora și vor ajunge astăzi la Chișinău.

Referitor la faptul că Premierul Filip a convocat, de asemenea, o ședință de Guvern, Maia Sandu a declarat că aceste acțiuni sunt ilegale. „Guvernul votat de un Parlament legitim s-a convocat în ședință la Parlament. Restul acțiunilor sunt ilegale. Cei care au fost demiși trebuie să plece din funcție fără a crea situații de conflict. În caz contrar, vor răspunde în fața legii”, a afirmat Maia sandu. 

De asemenea, premierul a amintit că va trimite astăzi o scrisoare, inclusiv Comisiei de Veneția, referitor la deciziile Curții constituționale privind declararea ca fiind necunstituționale a deciziilor luate în Parlament și la acțiunilor strcuturilor de forță care au blocat accesul mmembrilor Guvernului Maia Sandu în instituțiile de stat. „Sperăm ca foarte curând să mergem la Guvern și celor care obstrucționează activitatea noastră le spun că ar fi bine să înceteze. Există presiune externă și dacă nu este de ajuns, vor chema oamenii la proteste. Sperăm că cei care au uzurpat puterea vor pleca cât mai curând”,  a mai spus Maia Sandu. 

Ea a subliniat că următorul pas important pe agenda activității Guvernului este crearea comisiei parlamentare pentru investigarea furtului miliardului. 

Menționăm că Parlamentul se va întruni astăzi, la ora 14:00, în ședință. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău