Maia Sandu, despre războiul de pe Nistru: „Este o rană pe care o purtăm de 30 de ani. O rană pentru care încă mai căutăm leac”

  • 02 Martie 2022 14:39
Maia Sandu, despre războiul de pe Nistru: „Este o rană pe care o purtăm de 30 de ani. O rană pentru care încă mai căutăm leac”

Războiul de la Nistru din 1992 este una dintre cele mai triste pagini din istoria Republicii Moldova, a declarat președinta Maia Sandu, în cadrul acțiunii de comemorare a luptătorilor, care a avut loc la Monumentul Maica Îndurerată. Ea a declarat că acest conflict țintea suprimarea independenței și integrității și a adus un omagiu miilor de oameni care s-au ridicat pentru apărarea R. Moldova.

Președinta Maia Sandu a declarat că astăzi, la 30 de ani de la războiul de la Nistru,  Republica Moldova își consolidează eforturile pentru a ajuta populația care fuge de războiul din Ucraina:

„Războiul din raioanele de est, declanșat la doar la câteva luni după ce țara noastră își declarase independența, este o rană pe care o purtăm de 30 de ani. O rană pentru care încă mai căutăm leac. Am pierdut sute de vieți în luptele de la Nistru, alte sute de oameni au fost răniți. Oameni tineri, în putere, care și-au dat viața, care și-au distrus sănătatea apărând independența țării. Astăzi, în ziua memoriei și recunoștinței, ne amintim de sacrificiul acestor oameni.

 Este greu de crezut că astăzi, peste 30 de ani de la Războiul de la Nistru, tunurile răsună din nou în apropierea noastră, de această dată în țara vecină în Ucraina. Moldova a chemat la încetarea focului din prima secundă a acestui conflict. Noi știm că pacea este cel mai de preț lucru pe care trebuie să-l protejăm și să-l consolidăm”. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:2,57 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău