Maia Sandu despre Natalia Moloșag: Omul și-a dat demisia și cu asta s-a terminat

  • 03 Decembrie 2021 08:27
Maia Sandu despre Natalia Moloșag: Omul și-a dat demisia și cu asta s-a terminat

Președintele Maia Sandu se disociază complet de scandalul cu implicarea fostului Avocat al Poporului, Natalia Moloșag. Șefa statului spune că n-o cunoaște pe Moloșag, chiar dacă avocata i-a apărat interesele în cadrul unui dosar. Președintele Maia Sandu a menționat că subiectul este depășit odată cu depunerea cererii de demisie de către Moloșag din funcția de Avocat al Poporului, notează IPN.

Președintele Maia Sandu spune că deși, anterior, Natalia Moloșag i-a apărat interesele în cadrul unui dosar cu foștii săi oponenți politici, nu se cunosc personal. Potrivit Maiei Sandu, de-a lungul carierei sale politice, avocații nu și i-a selectat personal, ci au fost angajați de echipa de campanie.

„Eu nu am avut ocazia s-o cunosc pe doamna Moloșag, chiar dacă ea m-a reprezentat într-un caz. Fiind în această luptă politică, au fost multe situații în care am avut nevoie de un avocat. În unele situații avocații erau angajați de echipa de campanie sau de partid, nu am cunoscut-o nici până și nici după”, a spus Maia Sandu, în cadrul unei ediții speciale de la TVR Moldova.

Președintele Maia Sandu spune că odată cu demisia Nataliei Moloșag subiectul poate fi considerat epuizat. În același timp, șeful statului a menționat că valul de critici cu care a fost tratată Moloșag îi descurajează pe mulți cetățeni ai Republicii Moldova să se angajeze în funcții publice.

„Răspunsurile doamnei Moloșag nu au fost convingătoare, nu pot să spun dacă a avut sau nu dreptate. După, însă, a fost un val de critici care nu a mai lăsat timp și loc ca lucrurile să se analizeze și ca să nu existe o atitudine superficială. Lucrurile s-au întâmplat foarte repede, omul și-a dat demisia și cu asta s-a terminat. Cele două principale motive din care oamenii refuză să vină în instituții publice sunt salariile, unu, oamenii spun că au salarii mai mari în altă parte decât la stat și, doi, linșajul public. Mulți oameni spun că nu vor să vină pentru că pentru o greșeală sau pentru o suspiciune de greșeală sunt linșați public”, a mai spus președintele Republicii Moldova.

Natalia Moloșag și-a depus ieri cererea de demisie din funcția de Avocat al Poporului, după ce în spațiul public au apărut informații care au scos la iveală faptul că Moloșag era asistată de un fost client, condamnat la 4 ani de închisoare pentru proxenetism. Moloșag și-a explicat decizia de a-și angaja fostul client pe un contract de prestări-servicii în instituția Avocatului Poporului prin faptul că și-a dorit incluziunea socială a fostului condamnat. Moloșag a fost numită de Parlament în funcția de Avocat al Poporului în luna septembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău