Maia Sandu despre înregistrarea PAS

  • 18 Martie 2016 08:22

Echipa fostului ministru al educației, Maia Sandu, a reușit să colecteze numărul de semnături necesare pentru înregistrarea Partidului pentru Acțiune și Solidaritate.

Anunțul a fost făcut de Maia Sandu în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune „N4”,  transmite IPN.

Fostul ministru spune că echipa sa a reușit să adune 6 mii de semnături, față de cele 4 mii necesare pentru înregistrarea unui partid. Cererea de înregistrare nu va fi, însă, depusă atâta vreme cât la viitorul partid continuă să adere oameni. Până în luna mai, Partidul pentru Acțiune și solidaritate va fi o formațiune politică cu acte în regulă, dar acum se află la etapa de formare a organizațiilor teritoriale, a precizat Maia Sandu.

Maia Sandu a declarat că încă nu s-a decis dacă va candida la președinția Partidului, pentru că nu este proiectul ei în exclusivitate. PAS își dorește să fie un partid de factură nouă, a spus Maia Sandu. În acest context, ex-ministra educației a precizat că nu știe dacă va fi acceptată cererea de aderare a fostului procuror al municipiului Chișinău, Ion Diacov.

Referindu-se la alegerile prezidențiale, Maia Sandu a opinat că ar fi bine ca partidele de dreapta să convină asupra unui candidat comun.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău