Maia Sandu, despre ce se va întâmpla dacă Natalia Gavrilița va fi votată în Parlament

  • 03 Februarie 2021 11:52
Maia Sandu, despre ce se va întâmpla dacă Natalia Gavrilița va fi votată în Parlament

Chiar dacă candidatura înaintată pentru funcția de premier, Natalia Gavrilița, va fi votată, se va reveni la căutarea soluției pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, „pentru că acest Guvern, oricât de bun, dacă nu are sprijin în Parlament, atunci acțiunile sale sunt limitate”. Declarațiile au fost făcute de președintele Maia Sandu într-un live pe Facebook, înainte de a se întâlni cu diaspora din Franța, transmite IPN.

„Un Guvern bun vine cu legi bune, pregătește aceste legi, dar merge în Parlament și cere susținere pentru aceste legi și, dacă nu este o majoritate parlamentară care să susțină propunerile de legi, atunci aceste legi nu se materializează și nu pot ajuta cetățenii”, a adăugat Maia Sandu. Președinte spune că a numit un candidat la funcția de premier în care are încredere și știe că Natalia Gavrilița va fi un prim-ministru bun în situația în care va fi votată. Va veni cu un program bun și cu o echipă bună.

Maia Sandu a declarat că răspunsul la întrebarea dacă vor avea loc alegeri parlamentare anticipate este în Parlament. Dacă Parlamentul nu votează de două ori pentru un candidat la funcția de prim-ministru, se poate declanșa procesul de dizolvare a Parlamentului și se numește data alegerilor parlamentare anticipate.

„Eu consider că avem nevoie de alegeri anticipate, pentru că ceea ce avem acum în Parlament este împotriva cetățenilor. Nu avem o majoritate care să ia decizii în favoarea cetățenilor, care să aprobe legi pentru oameni, care să susțină reforma justiției, care să susțină combaterea corupției și care să susțină un Guvern bun, care să lucreze pentru oameni. Noi avem nevoie și de Guvern, avem nevoie și de Parlament, mai ales de majoritate parlamentară care să funcționeze”. Potrivit Maiei Sandu, ieșirea din actualul impas politic se poate produce doar prin alegeri anticipate, care să fie organizate corect și liber, și la care oamenii să nu mai voteze hoți, ci oameni cinstiți.

Candidatul la funcția de premier, Natalia Gavrilița, urmează să vină în Parlament în această săptămână sau săptămâna viitoare cu programul și cabinetul de miniștri propus.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău