Maia Sandu, despre alegeri: CEC trebuie să-și restabilească imaginea pierdută în scrutinele anterioare

  • 11 Septembrie 2019 14:45
Maia Sandu, despre alegeri: CEC trebuie să-și restabilească imaginea pierdută în scrutinele anterioare

Premierul Maia Sandu a declarat că alegerile locale din 20 octombrie, sunt ca un bacalaureat pentru actuala guvernare. Ea a adresat un mesaj către toți angajații la întreprinderile de stat să nu folosească resursele administrative în campania electorală.

La ședința de Guvern, premierul a declarat că instituțiile statului trebuie să se pregătească foarte bine de organizarea acestor alegeri.

Maia Sandu a atras atenția și asupra faptului că finanțarea campaniei trebuie să fie transparentă, iar pomenile electorale sunt ilegale.

De modul în care vom reuși să asigurăm corectitudinea și libertatea acestor alegeri depinde imaginea noastră de mai departe(…) Toți cei care se vor lăsa implicați în campania electorală în timpul de muncă și folosind instituțiile statului vor fi sancționați foarte dur. Comisia Electorală Centrală are o sarcină foarte serioasă, pentru că trebuie să-și restabilească imaginea pierdută în scrutinele anterioare(…) Toată finanțarea campaniei electorale trebuie să fie legală și transparentă, pomenile electorale sunt ilegale, orice tentativă trebuie sancționată”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău