Maia Sandu, deschisă pentru o discuție cu PDM despre acordul de împrumut cu Rusia

  • 23 Aprilie 2020 08:30
Maia Sandu, deschisă pentru o discuție cu PDM despre acordul de împrumut cu Rusia

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate Maia Sandu afirmă că este „deschisă” pentru a avea o întrevedere cu deputații din Partidul Democrat din Moldova în care subiectul discuției ar fi analiza unor prevederi din acordul de împrumut cu Federația Rusă. Președinta PAS afirmă că în PDM există deputați care împărtășesc aceleași opinii privind acordul de creditare dintre Republica Moldova și Federația Rusă, notează PN.

„Discutăm inclusiv cu cei de la PDM pentru că doar ei pot să oprească acest dezmăț în Parlament. Sunt mulți oameni și colegii mei discută cu cei care vor să facă bine țării și care vor să înțeleagă care sunt pericolele acestui credit. Vreau să sper că până la ședința Parlamentului lucrurile se vor clarifica, oamenii vor înțelege cât de grav este aprobarea acestui acord și vom avea un exemplu de schimbare”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Cutia Neagră de” la postul de televiziune TV8.

Întrebată cine sunt deputații din PDM care au rezerve privind acordul de finanțare, Maia Sandu a refuzat să ofere nume, însă afirmă că ar exista parlamentari deschiși spre discuție.

„Colegii mei discută cu toți cei care sunt acolo și care sunt deschiși. Unii dintre colegii mei îi abordează și trebuie să spun că sunt oameni de la PDM care sunt mai deschiși pentru discuții și sunt oameni care ocolesc aceste discuții. Sunt gata să discut cu Partidul Democrat despre riscurile acestui împrumut și să încerc să-i conving de ce trebuie revizuit acordul de împrumut. Eu sunt dispusă să vorbesc cu ei chiar și înainte de ședința Parlamentului. Dacă oameni vor să discute, acest lucru este posibil”, a menționat Maia Sandu.

Proiectul pentru ratificarea acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Federației Ruse cu privire la acordarea unui împrumut financiar de stat a fost aprobat de către cabinetul de miniștri în data 21 aprilie. Potrivit autorităților, acest acord nu prevede nici comision de nedebursare a mijloacelor bănești din împrumut, nici comision pentru debursarea acestui împrumut, dar prevede posibilitatea rambursării împrumutului în orice moment oportun, dacă va exista această posibilitate înainte de termen. Astăzi, 23 aprilie, are loc ședința Parlamentului în cadrul căreia este prevăzută procedura de ratificare a acordurilor de împrumut cu Federația Rusă și FMI.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău