Maia Sandu: Demisia mi-o cer hoții și marii corupți cei care nu vor reforma justiției și să răspundă

  • 26 Septembrie 2022 11:15
Maia Sandu: Demisia mi-o cer hoții și marii corupți cei care nu vor reforma justiției și să răspundă

Președinta Maia Sandu a comentat protestele din centrul Chișinăului, organizate de Partidul Șor. Ea a spus că demisia ei o cer hoții și marii corupți care nu vor să răspundă pentru infracțiunile comise:

„Demisia mi-o cer hoții și marii corupți cei care nu vor să facem mai departe reforma justiției și ei să ajungă să răspundă. În primul rând să restituie, banii foarte mari pe care i-au furat. Acești bani dacă i-ar întoarce acum  ne-am descurca mult mai ușor inclusiv în condițiile crizei energetice. Cei care sunt cu musca pe căciulă, care înțeleg că va fi totuși o finalitate pe dosarele de investigație sunt cei care îmi cer mie demisia. Eu le-am promis oamenilor să facem ordine în justiției și să-i vedem pe cei corupți la închisoare, conform proceselor intentate de procuratură și confirmate în instituțiile de justiție”

Mai mulți protestatari aduși organizat în centrul Chișinăului au instalat corturi în fața Parlamentului și îi cer demisia șefei statului. Protestul este organizat de partidul oligarhului fugar Ilan Șor, condamnat la peste 7 ani de închisoare în dosarul „furtul miliardului”.

Pe parcursul săptămânii trecute au fost înregistrate câteva incidente în care protestatari au fost acuzați de agresarea unor trecători sau a unor reprezentanți ai forțelor de ordine.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău