Maia Sandu declară că va contesta decizia privind repunerea lui Vladislav Clima în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău

  • 03 Ianuarie 2022 12:42
Maia Sandu declară că va contesta decizia privind repunerea lui Vladislav Clima în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău

Președinta Maia Sandu a declarat, luni, că va contesta decizia aprobată de o instanță din Chișinău la 31 decembrie prin care magistratul Vladislav Clima a fost lăsat în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău, informează Radio Chișinău.

„Astăzi sau mâine vom depune contestația”, a declarat Maia Sandu jurnaliștilor.

Despre repunerea în funcție a magistratului Clima, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a declarat că este vorba despre niște „acrobații juridice” ale „clanurilor mafiote din domeniul justiției”

„Timpul lor a expirat, iar modul în care banul și traficul de influență făceau dreptate a trecut. Lucrurile sunt ireversibile. (...) Cetățenii vor eliminarea clanurilor corupte și un sistem de justiție unde în prim-plan este pus interesul public. Iar noi vom îndeplini ceea ce am promis oamenilor”, a menționat Litvinenco pe rețea de socializare.

Amintim că, la 28 mai 2021, președinta Maia Sandu a anulat decretul prezidențial al predecesorului său, Igor Dodon, prin care Vladislav Clima a fost numit șef al Curții de Apel Chișinău. Magistratul Vladislav Clima a depus o cerere prealabilă în adresa instituției prezidențiale la 11 iunie 2021, solicitând anularea actului semnat de Maia Sandu.

Vladislav Clima este judecător din 2006. Despre magistrat, jurnaliștii de investigație au scris că s-a remarcat prin emiterea unor sentințe pe dosare controversate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău