Maia Sandu: Decizia de a deschide negocierile pentru aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană este victoria noastră a tuturor / VIDEO / AUDIO

  • 14 Decembrie 2023 21:14
0%
00:00:00
00:00:00

Șefa statului anunță despre decizia pozitivă venită de la Consiliul European: „Dragi moldoveni, felicitări! Decizia de azi de a deschide negocierile pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană este victoria noastră a tuturor. Uniunea Europeană a zis „da” pentru țara noastră, a zis „da” pentru viitorul nostru european. Este o pagină nouă în istoria noastră”, transmite Președinția.

Președinta Maia Sandu a subliniat că, acum doi ani, nimeni nu-și imagina că în 2023 Comisia Europeană va propune deschiderea negocierilor de aderare cu Republica Moldova.

Succesul de azi este meritul întregii societăți – al tuturor celor care aleg democrația și prosperitatea, care muncesc cu perseverență și răbdare, care au ieșit la vot, au protestat pentru libertate și nu au încetat niciodată să creadă că Moldova merită mai mult. Suntem europeni și acest lucru este recunoscut de întreaga UE”, a punctat șefa statului.

Într-o postare video, Maia Sandu, Igor Grosu și Dorin Recean vine cu felicitări către cetățenii R. Moldova, către vecinii de la Kiev, Ucraina dar și cu mulțumiri către toate statele care ne susțin în parcursul european.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:5,66 m/s
Tue
19
Wed
13
Thu
14
Fri
11
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău